Det nuvarande musikaliska landskapet har förändrats avsevärt under det senaste året. Fler och fler musiker börjar inte bara spela in hemma utan skapa musikfokuserat innehåll och streaminguppträdanden. Musiker som Matt Heafy från metalbandet Trivium har tagit till streamingplattformar som Twitch för att ge sina fans liveuppträdanden, lektioner och till och med Q och A.

Vi märkte en förändring i trender med fler USB-mikrofoner som är populära för de flesta som inte planerar att få ett ljudgränssnitt eller föredrar att arbeta med mindre utrustning. Standard XLR-kondensatormikrofoner erbjuder fortfarande bättre alternativ och bättre kvalitet när tidigare generationens teknik sippras ner till billigare nivåer. Teknik som bara var tillgänglig för avancerade mikrofoner för 10 år sedan finns nu vanligt även i de mest budgetorienterade mikrofonerna.

Denna snabba tillväxt i intresse bevisas av att guiden i mars 2021 innehåller mer än dubbelt så många betygs- och recensionskällor från föregående upplaga, som hade över 31 000 källor.

För att hålla jämna steg med den stora ökningen av användarrecensioner och förändringar i marknadssentimentet presenterar vi dig en uppdaterad titt på de bästa kondensatormikrofonerna som du kan få för under $ 100.

De bästa XLR-kondensatormikrofonerna under 100 $

Dessa är kondensormikrofoner som använder en traditionell XLR-anslutning. Eftersom kondensatormikrofoner använder interna kretsar för att membranet ska fungera och sända signaler, behöver de fantomström för att fungera. De flesta moderna förförstärkare, blandningskonsoler och USB-adaptrar ger fantommatning.

MXL 770 kardioid kondensatormikrofon

Vid tidpunkten för publicering var detta den lika högsta klassade XLR-kondensatormikrofonen under $ 100 tillsammans med den snygga mikrofonens arbetarbee.

MXL 770 är en enkel arbetshästmikrofon i studiokvalitet till ett mycket överkomligt pris.

Den har en 6-mikron, 20 mm guld-sprutad membran, och den har ett frekvenssvar på 30Hz-20kHz.

Det har ett trevligt balanserat ljud som fungerar bra för nästan vad som helst, vare sig det är sång eller instrument, så länge SPL inte överstiger 137dB.

Funktioner

 • Frekvenssvar: 30Hz – 20kHz
 • Polärt mönster: kardioid
 • Max SPL: 137 dB
 • Strömkrav: 48V fantomeffekt (+/- 4V)
 • Bäst för: Inspelning, Voiceovers, Podcasts

Fördelar

Medan vissa granskare föredrar den dyrare MXL 990 fortsätter MXL 770 att prestera bättre på marknaden, vilket framgår av dess fortsatt högre betyg och högre försäljningsvolym. Många granskare talar varmt om denna mikrofon och pekar specifikt på dess kvalitet, valuta för pengarna och hur den är mångsidig att arbeta med vanliga instrument och ljudkällor i heminspelningssituationer.

Nackdelar

Det fanns oro för långvarig hållbarhet; De rekommenderar noggrann hantering när du flyttar mikrofonen eller transporterar den.

Övergripande

Marknaden fortsätter att hyra MXL 770 som en av de bästa budgetvänliga kondensmikrofonerna, så vi rekommenderar det starkt, speciellt för hemmastudio.

Snygga mikrofoner Worker Bee

Vid tidpunkten för publicering var detta den lika högsta klassade XLR-kondensatormikrofonen under $ 100 tillsammans med MXL 770.

Snygga mikrofoner är en relativ nykomling i pro-ljudscenen. Grundades av tidigare grundare och ledande medlemmar av Blue Microphones tillsammans med branschveteraner och ny talang.

The Worker Bee är en kondensatormikrofon med kardioidmönster med medelhög membran, gjord för användning med höga SPL-ljudkällor.

Den har diskreta klass A-kretsar, en intern chockmontering (plus ytterligare “biodlare” extern chockmontering) håller hanteringsljud i schack.

Funktioner

 • Frekvensrespons: 20Hz-20kHz
 • Polärt mönster: kardioid
 • Max SPL: 145 dB
 • Strömkrav: Phantom Power 48V (+/- 4V)
 • Bäst för: Vocal recording, Instruments, Orchestral / Brass

Fördelar

Den konkurrenskraftigt prissatta Worker Bee förvånade många användare som köpte den av nyfikenhet. Det noteras som en varm men tydlig klingande mikrofon som hanterar hög SPL utan förvrängning. Det visade sig att sötas kvinnliga sång, mässing och strängar; såväl som att ge kropp till trumma och mikrofoner som stereopar.

Nackdelar

Den externa stötdämparen är proprietär och vissa kände att vissa av deras enheter inte kände sig säkra nog för att hålla mikrofonen på plats.

Övergripande

Om du letar efter en fantastisk allt-i-ett-mikrofon med en tonalitet som sötar vanligtvis krympande ljudkällor och lägger till kroppen till dånande trummor, har Neat Microphones Worker Bee en plats i ditt mikrofonlås.

Blue Ember

Blue Ember har en kompakt formfaktor med ett tätt kardioid polärt mönster.

Ember är främst utformad för streaming men också lika skicklig för sång och röstövergångar, och har en anpassad sideadressmembran och en något skopad mellanregister för ett mer “öppet” ljud som är klart för sändning.

Funktioner

 • Frekvensrespons: 38Hz-20kHz
 • Polärt mönster: kardioid
 • Max SPL: 132dB SPL
 • Strömkrav: Phantom Power 48V (+/- 4V)
 • Bäst för: Voiceovers / Vocal inspelning, Podcast / streaming

Fördelar

Många användare berömmer Ember för dess tydlighet för röster. Eftersom den är utformad som en sändningsmikrofon låter sång närvarande utan att vara sibilant. Andra tyckte om den smala formfaktorn, eftersom den inte kommer i vägen för deras vision vare sig vid streaming eller läsning av manus och texter framför dem.

Nackdelar

Behöver ett popfilter eller skärm. Plosiver tenderar att bli betonade utan den.

Övergripande

För streaming, röstinspelningar, sång och andra allmänna inspelningsuppgifter är Blue Ember en tydlig, kompakt mikrofon som gör jobbet bra.

De bästa USB-kondensatormikrofonerna under $ 100

Dessa är kondensormikrofoner som har USB-anslutning, som låter dem dra ström från din dator och strömma inspelat ljud för direktinspelning. Dessa är för direktinspelning till datorinspelning och är idealiska för musiker som vill skapa en grundläggande hemmastudio utan behov av ett separat ljudgränssnitt. USB-kondensatormikrofoner är konstruerade för att fungera med lägre effekt jämfört med vanliga kondensormikrofoner. Detta återspeglas vanligtvis i en skillnad i frekvensområde och dynamiskt omfång. Bekvämligheten med dessa mikrofoner har gett dem stort värde för innehållsskapande och inspelning.

Blue Snowball iCE

För att inte förväxlas med sin bror som har samma namn, har iCE-versionen av Snowball by Blue ett fast kardioidmönster snarare än den ursprungliga snöbollens multimönsterfunktion. Denna utelämning gör det möjligt för Snowball iCE att placeras till en ännu mer överkomlig prispunkt än dess syskon.

Blue Snowball iCE har ett kardioid polärt mönster, stativstativ och en USB-kabel.

Specifikationer:

 • Frekvenssvar: 40Hz –18 kHz
 • Polärt mönster: kardioid
 • Samplingsfrekvens: 44,1 / 48 kHz
 • Bitdjup: 16 bitar
 • Bäst för: heminspelning, podcasts, innehållsskapande och streaming

Fördelar

Många användare noterar den fantastiska ljudkvaliteten till priset. Från streamers, podcasters, musiker och producenter får Snowball iCE lika mycket beröm för sin no-nonsense setup och kvalitet.

Nackdelar

Stativet noteras vara spetsigt och saknar stabilitet och skydd mot att oavsiktligt slå ner det. Några användare har använt sig av att montera den på ett upphängningsarmstativ. Pops och plosives plockas lätt upp i närheten och flera granskare rekommenderar att man använder ett separat popfilter.

Övergripande

För priset är Blue Snowball iCE ett säkert val för din första USB-kondensor. Med sin ljudkvalitet tar det ett tag innan du känner något behov av att uppgradera din installation.

Mackie EM-91CU

93

Släppt i slutet av 2020, Mackie EM-91CU är en USB-version av företagets Element Series EM-91C Kondensatormikrofon. Element-serien designades med tanke på ljudkvalitet, långvarig hållbarhet, användbarhet och prisvärdhet.

EM91CU är designad som en “gör-allt-mikrofon” och balanserar mellan värme och glans för allt från sång, akustisk gitarr och till och med förstärkt elgitarr.

Den har även Onyx förförstärkarkretsar ombord för lågt brus och högt dynamiskt omfång.

Funktioner

 • Frekvenssvar: 20Hz-17kHz
 • Polärt mönster: kardioid
 • Max SPL: 132dB SPL
 • Strömkrav: 5V USB-ström
 • Enhet / operativsystemskompatibilitet: Klass – USB-kompatibel, Windows 7 SP1 eller senare, Mac OS X 10.11 eller senare med USB 2.0
 • Samplingsfrekvens: 48 kHz
 • Bitdjup: 16-bitars
 • Bäst för: heminspelning, sång, akustisk gitarr, lätt slagverk, streaming, podcasting

Fördelar

Användare fann att EM-91CU utmärker sig med talat ord, röstöverföring, podcasts och streaming. Det förbättrar de flesta rösttyper med en subtil lågfrekvent harmonisk boost som ger kropp till kvinnlig sång och auktoritet till djupare barytonröster.

Nackdelar

Medan mikrofonen noteras för att tämja sibilansen, fann andra att vissa röster lät för leriga och behövde låga skärningar för att låta rätt i mixen.

Övergripande

Mackie EM-91CU är en mikrofon för mycket hållbarhet och rikt ljud. Skaffa det om du vill ha lite mer värme till din sång och har en tendens att betona sibilant “s” och “f” ljud.

Samson C01U Pro

Samson C01U Pro levereras med en stor (19 mm) intern stötmonterad membran och ett hyperkardioid polärt mönster som möjliggör god ljuduppfattning och bra bakgrundsbrusavstötning.

Den levereras också med en inbyggd hörlursförstärkare för övervakning i realtid utan fördröjning.

Det är inrymt i en solid formgjuten formfaktor med en tung nätgrill.

Funktioner

 • Frekvensrespons: 20Hz – 18kHz
 • Polärt mönster: Supercardiod
 • Max SPL: 130 dB
 • Phantom Power: 5v USB
 • Kompatibilitet med enhet / operativsystem: Windows XP / Vista / Win 7 / Win 8 / Win10, Mac OS X 10.4.9 eller senare, iPad
 • Samplingsfrekvens: 44,1 / 48 kHz
 • Bitdjup: 16-bitars
 • Bäst för: heminspelningsstudior, mobil / fältinspelning, röstövergångar, podcasts, streaming och skapande av innehåll.

Fördelar

Användare beskriver C01U Pro som superlätt att använda och bra klingande. De är glada att det inte finns något som komplicerar inspelningsprocessen, bara ladda upp din DAW, anslut den och spela in. Det finns många rapporter om att det fungerar bra i olika musikstilar som rap, rock och till och med skrika i metallstil, och det har också fungerat bra när man spelar in akustiska instrument.

Nackdelar

Det vanligaste problemet är att övervaka latens, vilket kan vara en deal-breaker för dem som vill lyssna på vad de spelar in i realtid. Tack och lov kommer mikrofonen med en inbyggd hörlursförstärkare så att du kan lyssna på utan latens på bekostnad av att du inte kan höra de effekter du använder.

Övergripande

Om du letar efter en mikrofon som kan komma igång samtidigt som den är mångsidig och tydlig nog för mer professionella applikationer, tar C01U Pro dig långt innan du behöver någon form av uppgradering.

Rode NT-USB Mini

Vid tidpunkten för publicering var detta den lika högsta rankade USB-kondensatormikrofonen under $ 100 tillsammans med Blue Yeti Nano.

För att inte förväxlas med den ursprungliga NT-USB är Rode NT-USB Mini Rodes svar på efterfrågan på en mikrofon i studiokvalitet i ett kompakt, lätt transportabelt format.

Ursprungligen designad med podcasters, streamers och voice over artister i åtanke, är Rode NT-USB lika skicklig på inspelningsinstrument och fältinspelningar.

Den har också plug and play-funktionalitet och noll-latensövervakning.

Funktioner

 • Frekvenssvar: 20-20 kHz
 • Polärt mönster: kardioid
 • Max SPL: 121dB
 • Strömkrav: 5V USB-ström
 • Enhet / operativsystemkompatibilitet: Klass – kompatibel USB, Windows 10, Mac OS 10.10 eller högre med USB 2.0
 • Samplingsfrekvens: 48 kHz
 • Bitdjup: 24-bitars
 • Bäst för: heminspelning, podcasts, innehållsskapande och streaming

Fördelar

NT-USB Mini hyllas som en “gör allt” -mikrofon enligt flera positiva recensioner. Användare som först köpte mikrofonen för specifik användning som streaming fann att de också kunde få instrumentinspelningar av hög kvalitet. En del inspirerades till och med att skriva ett album för första gången eftersom mikrofonen lät så bra.

Nackdelar

Vissa rapporterar att enheten skadats ur lådan och inte fungerar alls. Detta kan bero på felaktig leverans och hantering. Vi rekommenderar starkt att du endast köper från verifierade distributörer.

Övergripande

Det finns inte en sak som NT-USB Mini inte kan göra. Redan nu hittar fler och fler användare kreativa sätt att använda den här lilla mikrofonen. Om du vill ha en USB-mikrofon som kan hantera många olika användningsfallsscenarier med fantastiska resultat är NT-USB Mini ett fantastiskt val.

Blå Yeti Nano

Vid tidpunkten för publiceringen var detta den lika högsta betygs-USB-kondensatormikrofonen under $ 100 tillsammans med Rode NT-USB Mini.

Blue Yeti Nano är mer än bara en mindre version av sin större motsvarighet. Istället för att kompromissa med ett digitalt algoritmbaserat polärt mönster använder Yeti Nano två separata kapslar för att ge kardioida och omni-polära mönster.

Den har en hörlursutgång och en multifunktionsknapp för mikrofonförstärkning, hörlursutgång och fungerar som en stumbrytare.

Funktioner

 • Frekvenssvar: 20-20 kHz
 • Polärt mönster: kardioid och omni (valbart)
 • Max SPL: 120dB
 • Strömkrav: 5V USB-ström
 • Enhet / operativsystemkompatibilitet: Klass – kompatibel USB, Windows 10, Mac OS 10.10 eller högre med USB 2.0
 • Samplingsfrekvens: 48 kHz
 • Bitdjup: 24-bitars
 • Bäst för: Podcaster, Skapande av innehåll, Streaming, Vokal och Voice overs.

Fördelar

Användarrecensioner noterar att att ha två valbara polära mönster i en så liten enhet är en sken för intervjuer, fältinspelningar, repetitioner och dialog. Användare noterar att Yeti Nano överför “större ljudsignatur” till sin större motsvarighet särskilt bra.

Nackdelar

Vissa användare önskade en separat ratt för att få justering snarare än multifunktionsknappen.

Övergripande

Om du gillar ljudet från den ursprungliga Yeti och alltid ville ha en USB-version för resande ändamål, eller om det är första gången du köper en kondensatormikrofon och inte vill få ett separat ljudgränssnitt, är Blue Yeti Nano ett bra val.

Saker att tänka på när du köper en budgetkondensatormikrofon

Om du inte är alltför bekant med budgetkondensormikrofoner, läs nedan för att hjälpa dig att bestämma vilken mikrofon du ska få.

 • Hantering av membranstorlek och ljudtryck

Kondensormikrofoner kommer ofta med stora membran och fångar mer detaljer från ljudkällan. De fungerar också bra med olika instrument. För applikationer med hög SPL (ljudtrycksnivå) som mikrotrumsatser, blåsinstrument eller gitarrförstärkare är de med mindre membran mer idealiska. Små membrankardioidmikrofoner är idealiska för höga SPL-applikationer eftersom de tål höga volymer. Stormembranmikrofoner reproducerar mer detaljer men kan också fånga oönskade reflektioner och förvränga när membranet är överbelastat med nivåer över mikrofonens nominella maximum.

Nyligen har mer “Medium membranmikrofoner” blivit mer populära. Dessa finns vanligtvis på kompakta mönster eller USB-kondensatormikrofoner. De har vanligtvis mindre lågfrekvensförlängning än stora membrankondensorer men erbjuder en mer kompakt silhuett. Detta är användbart för skärmens synlighet under streaming eller för läsning av manus och textark.

 • Polarmönster och bakgrundsbrusreducering

För inspelning av enstaka instrument och sång är det Cardioid polära mönstret idealiskt på grund av dess brusreduceringsförmåga. Detta mönster fångar upp allt framför kapseln och avvisar bakgrundsljud från baksidan och sidorna. Rundriktnings- och figur 8-mönster är användbara för att fånga flera instrument och ljudkällor. Detta innebär också att bakgrundsbrus kan sippra in, så överväg rätt placering och akustiken på platsen först. Vissa budgetmikrofoner har polärmönsterbyte, så att du kan växla mellan kardioid, omnidirectional, figur 8 och mer. Dessa mångsidiga mikrofoner ger dig mer valuta för pengarna, men på grund av de rörliga delarna som krävs är de mer ömtåliga.

 • USB vs XLR

De största övervägandena mellan att gå för USB vs XLR är bekvämlighet och uppgradering. Att ha en USB-kondensor är bekvämare eftersom du inte behöver XLR-kablar och ett ljudgränssnitt för att komma igång. Detta är bra för dem som är på språng eller de som vill ha en minimal installation. Nackdelen är att du måste köpa en ny USB-mikrofon för att uppgradera. Du kommer inte att kunna använda hårdvarusångeffekter med en USB-mikrofon.

Även om XLR-mikrofoner oundvikligen kräver ett gränssnitt och kablar, är de mer flexibla när det gäller routing och uppgraderingsvägar. De flesta XLR-kondensatormikrofoner överträffar USB-mikrofoner med samma pris. Om du planerar att uppgradera din studio i framtiden finns det inga hinder för det när du använder en XLR-mikrofon.

USB-mikrofoner hämtar sin kraft från din dator eller surfplatta. Detta kan ibland orsaka problem om din enhet inte kan ge tillräckligt med ström (ett vanligt problem på iPad). USB-portar på framsidan av många datorer har mindre spänning och ström än portar som är direktanslutna till moderkortet. Otillräcklig eller inkonsekvent ström kan orsaka funktionsfel eller skada. Detta kan också leda till att enhetens batteri tappas ur. Om detta händer behöver du en USB-hubb med strömförsörjning. XLR-kondensatormikrofoner tar sin elektricitet från fantomenergi, vanligtvis från blandningsdiskar eller ljudgränssnitt.

 • Fantomkraft

Kondensormikrofoner som fungerar via XLR kräver en strömkälla som vanligtvis kommer från en fristående förförstärkare, blandningskonsol eller ljudgränssnitt. I vår forskning har vi stött på användare som felaktigt trodde att en XLR-till-USB-kabel är tillräcklig för att driva dessa mikrofoner. Kondensormikrofoner kräver upp till 48 volt ström medan en USB-port endast kan mata ut cirka 5 volt. USB-kondensatormikrofoner har olika kretsar, såsom en laddningspump för att öka spänningen som går genom mikrofonen. Om du köper en kondensatormikrofon med en XLR-anslutning, se till att du har en förförstärkare eller ingång med en strömbrytare för fantommatning. Om du inte har ett ljudgränssnitt har vi gjort en guide för att välja De bästa USB-ljudgränssnitten – 4/8/16 kanal.

 • iPad USB-strömproblem

I och med att denna redskapshandbok skrivs begränsar iOS strömmen som kan användas för att driva till USB-enheter. Detta kan orsaka att en USB-mikrofon inte fungerar alls på iPad, eller oftare kommer mikrofonen att fungera, men så snart du ansluter hörlurar drar den för mycket ström och iPad kommer att bryta strömmen helt. Du kan behöva tillhandahålla extra ström via en Powered USB Hub för att lösa dessa problem.

Budgetmetod för val av kondensatormikrofon

Den första upplagan publicerades 2015 och den senaste upplagan publicerades den 27 mars 2021.

Vi tittade på populära och högt rankade kondensatormikrofoner i prisintervallet under $ 100 och för att säkerställa att du enkelt kan köpa de mikrofoner som rekommenderas i den här guiden, ansåg vi bara de som är allmänt tillgängliga från USA-baserade återförsäljare. För denna utgåva 2021 fördubblades antalet gransknings- och betygskällor från den tidigare utgåvan. Vi samlade över 70 000 relevanta gransknings- och betygskällor och kom fram till en kortlista med 29 kondensatormikrofoner – du kan se dem alla i Music Gear Database. Dessa klassificeringskällor bearbetades sedan av Gearank Algorithm för att ge de betyg som vi använde för att rangordna mikrofonerna enligt deras XLR- eller USB-anslutningstyp. För mer information om våra metoder, läs hur Gearank fungerar.