Att hitta de bästa trådlösa mikrofonerna för kyrkan kan vara en skrämmande uppgift. Speciellt för pastorer eller ledare som inte är musiker eller ljudtekniker. Att veta vilken som kommer att låta bäst i hus för tillbedjan, arbeta utan pinsamt CB-prat, poppar och väsningar och alla andra problem som kommer med trådlösa system kan vara lite överväldigande.

Förhoppningsvis kommer du, när du har läst den här artikeln, bättre förstå vilket trådlöst mikrofonsystem du behöver för din kyrka eller organisation och vilken som kommer att vara enklast att använda för dina volontärer som driver ljudsystemet.

Sennheiser Vs. Shure

I början av 1950-talet utvecklade Shure Brothers det första trådlösa mikrofonsystemet för artister. Det kallades Vagabond. Den hade ett otillräckligt signalavstånd på cirka 15 fot.

1957 skapade ett tyskt företag som heter Lab W, som senare blev Sennheiser ett trådlöst system som kunde överföra 300 fot.

När jag först började uppträda professionellt på 1980-talet var konventionell visdom att Shure var den robusta arbetshästen i musikindustrin och Sennheiser var eliternas val. Sennheiser-mikrofoner var avancerade men inte lika hållbara.

Men eftersom Sennheiser har grävt in i de medel- och lägre prispunkterna är skillnaderna mellan de två inte lika uttalade som de en gång var. Om du går in på olika musikforum kommer du att se att åsikterna om Sennheiser vs. Shure är lika rikliga som armhålorna.

Slutsatsen är att både Sennheiser eller Shure kommer att göra ett utmärkt jobb för din kyrka. Men om du vill hålla dig ur trubbel med musikerna i din kyrka, fråga dem vilka de föredrar.

Jag kommer bara att rekommendera antingen Sennheiser eller Shure trådlösa mikrofonsystem för din kyrka. Det finns andra “billigare” alternativ där ute, men med all ärlighet vill du inte “ut billigt” dig själv inom detta område.

Ingenting är mer pinsamt än att göra en punkt om att Gud kommunicerar med sitt folk och plötsligt hör du “Breaker breaker one nio. Kan du ge mig de 20 på Walmart-distributionscentret? ”

Typer av trådlösa mikrofonsystem

VHF Vs. UHF trådlösa mikrofonsystem

Nästan alla typer av trådlösa mikrofonsystem använder en av två frekvenser. VHF (mycket hög frekvens) eller UHF (ultra hög frekvens)

Kommer du ihåg dagarna med TV-sändning före kabel? Du hade kanalerna 2-13. De var VHF. Kanalerna 14-99 var UHF.

Historiskt sett var UHF-sändare de högre prissändarna, och VHF var den lägre änden. De hade längre sändningsavstånd och hade mindre TV-störningar. Det finns dock några försiktighetsåtgärder idag om denna fördel.

När vår medieteknik förändras, så är det också hur vi sänder signaler. UHF-frekvenser utses för allmänna säkerhetskanaler och digital TV-sändning. Som ett resultat blir UHF-bandet mer trångt.

Dessutom används den högre änden av UHF-spektrumet (över 900 MHz) för garageportöppnare, trådlösa telefoner och skinkradio. Detta kan orsaka mycket störningar i ditt trådlösa mikrofonsystem. Det finns dock några lösningar på denna störning som jag kommer att prata om när jag går igenom viktiga funktioner.

Analog Vs. Digitala trådlösa mikrofonsystem

De flesta trådlösa analoga system använder en process som kallas “kompanderande”. Companding (ibland kallad compansion) är en metod för att mildra de skadliga effekterna av en kanal med begränsat dynamiskt omfång. Namnet är en kombination av orden komprimering och expansion.

De komprimerar signalen när de sänds från mikrofonen och expanderar sedan tillbaka den till originalsignalen på mottagaren. En annan krets används för att filtrera bort bruset i signalen. Det är därför det inte rekommenderas att mixa och matcha komponenter från olika tillverkare och möjligen till och med samma tillverkare men äldre eller olika system.

Digitala trådlösa mikrofonsystem omvandlar ljudsignalen som tas upp av mikrofonen till en digital bitström i sändaren och skickar den digitala signalen till mottagaren. Mottagaren konverterar sedan den bitströmmen till en ljudsignal.

Den största fördelen med att bli digital är att det eliminerar behovet av att kompensera och filtrera bort störningar. Det enda som mottagaren plockar upp är digitala och nollor. Jag tror inte att du kommer att märka någon skillnad i ljudkvalitet.

Trådlösa mikrofonkomponenter

Varje trådlöst mikrofonsystem har två komponenter. De är sändare och mottagare. Det som varierar är vilken typ av mikrofon du använder.

Handhållna mikrofonsändare

Alla handhållna mikrofoner har sändaren inbyggd i mikrofonen. Som med alla mikrofoner kan du också variera typen av mikrofon. Du kan ha dynamiska mikrofoner, kondensormikrofoner, enkelriktade, rundstrålande, och listan fortsätter.

Det finns till och med sändare nu som kommer att anslutas till slutet av en vanlig xlr-mikrofon och konvertera den mikrofonen till en trådlös mikrofon.

Bodypack trådlösa sändare

Dessa trådlösa sändare klämmer fast på dina kläder eller gitarrem eller kan till och med läggas i byxfickan eller innerfodralet. De kan användas med lavmikrofoner (lavalier, lapel) eller med instrumentmikrofoner.

Lav Mics

Lavalier-mikrofoner kallas också lapel-mikrofoner. De kommer att fästa på dina kläder. Många pastorer och talare använder denna typ av mikrofon och TV-personligheter på nyhetsstationer.

Headset-mikrofoner

Headsetmikrofoner används vanligtvis för sång. De flesta musiker, sångare och dyrkanledare använder dessa mikrofoner. Fler och fler pastorer börjar också använda dessa mikrofoner eftersom de ger bättre ljudkvalitet än en reversmikrofon.

Trådlösa handhållna sångmikrofoner

En trådlös handhållen vokalmikrofon är precis vad den låter som. Precis som din vanliga handmikrofon är den här mikrofonen avsedd att användas för sång. Sjunger främst men kan också användas för att predika eller tala.

Trådlösa instrumentmikrofoner

Det finns också clip-on instrumentmikrofoner som fungerar på samma sätt och instrumentjack-bodypacks som kommer att anslutas till en elgitarr eller basgitarr.

Dessa blir favorit hos dyrkningsband över hela världen på grund av den frihet de ger.

Viktiga funktioner för trådlös mottagare

Målet med ett trådlöst mikrofonsystem är att ge dig samma ljudkvalitet som ett trådbundet system men få friheten att inte anslutas till kabeln. Du vill också att det ska vara enkelt för dina volontärer att använda.

Så du vill vara uppmärksam på …

 • Dess dynamiska omfång (intervallet mellan de lägsta frekvenserna det ger din ljudkort, till det högsta.
 • Avståndet som det körs utan att tappa signalen.
 • Dess förmåga att filtrera bort störningar och hålla en konstant signal.

Med dessa saker i åtanke vill du titta på dessa funktioner.

Mångfaldskretsar

Du vill att din mottagare ska kunna byta signal utan att tappa ljudet. Du vill att den ska ha förmågan att vara ”mångsidig”. Ett enkelt sätt att berätta om en mottagare har olika kretsar är om den har två antenner eller inte. Detta är inte en hård och snabb regel, så se till att den har två radiomottagarmoduler.

Vad som händer med olika kretsar är att mottagaren alltid kontrollerar för att se vilken signal som är mest potent. Den växlar mellan den radiomottagarmodul som har mest signal.

Nu om du ska använda ditt system på ett ställe, som en kyrka eller möteslokal, så är det inte alls lika viktigt än om du ska vara mobil med ditt trådlösa mikrofonsystem. När du inte kan kontrollera var föremål som kan blockera signalen är det viktigt.

Frekvens Agility

Om du ska använda ditt trådlösa system i en stad eller vilken stad som helst, är det viktigt. Du måste kunna välja en frekvens som inte används för andra saker.

Detsamma gäller om du använder flera trådlösa mikrofoner. Du måste kunna välja olika frekvenser för varje mikrofon.

Bara om du ska använda ditt system i en lantlig kyrka eller en grange hall och bara använda en trådlös mikrofon blir detta onödigt?

Visar

För att göra det enkelt för dina volontärer bör du titta på skärmarna som din trådlösa mikrofonmottagare har. Den ska visa signalstyrkan, frekvenskanalen som används och om möjligt batteriets styrka. (Inte alla mikrofonsystem i nedre änden har denna förmåga)

Den ska vara väl upplyst och lätt att läsa. Det ska vara tillräckligt stort så att ditt ljudbesättning kan se det och få den information de behöver en överblick.

Frågor att ställa dig själv när du köper de bästa trådlösa mikrofonerna för kyrkan

Var kommer dina trådlösa mikrofoner och mottagare att placeras?

Innan du köper dina trådlösa mikrofoner, se och se var de kommer att placeras. Finns det några hinder som pelare, väggar eller annan utrustning som blockerar siktlinjen mellan dina mikrofoner och dina mottagare. Om så är fallet behöver du något med olika kretsar.

Var planerar du att använda ditt system?

För vissa kan det verka som en bra idé, men inte alla kyrkor är skapade lika och inte kommer alla att använda systemet uteslutande för en kyrklig miljö. Vissa kyrkor är fortfarande i plantering och håller på att riva upp varje söndag på en hyrd anläggning. De behöver en enkel installation. Du vet aldrig om du kommer att vara på den anläggningen på lång sikt eller inte eller om du kommer att flytta mer än en gång innan du har en permanent plats.

Så du måste fråga dig själv om du bara ska använda detta på en plats. I så fall är dina behov enkla. Du behöver ett system som kan välja olika frekvenskanaler så att du inte får störningar från de lokala TV-stationerna. Du kan också överväga ett system som kan monteras i rack. På så sätt tar det mindre utrymme om den är rackmonterad.

Om du behöver anpassa dig för att du kan flytta platser behöver du ett system som är frekvent rörligt.

Hur många trådlösa mikrofoner ska du använda?

Om ditt svar är ett behöver du inte oroa dig för att kunna ta emot mer än en kanal. Om du planerar att använda mer än en behöver du något som accepterar flera signaler från olika mikrofoner. Du kanske vill överväga ett system som har automatisk frekvensmatchning.

Återigen skulle jag uppmuntra dig att tänka på framtiden. Du kanske bara använder en nu, men kan du se dig själv byta till ett helt trådlöst system i framtiden? Det skulle vara trevligt, och det är något jag ser mot i vår framtid när jag ser dagen för trådbundna system långsamt avta.

De bästa trådlösa mikrofonerna för kyrkan

Bästa handhållna mikrofoner

Shure PGXD24 / SM58-X8 trådlöst mikrofonsystem

 • PGXD2-sändaren har automatisk installation, en multifunktions-LED-indikator och ger dig 8 timmars kontinuerlig användning på 2 AA-batterier. Det ger dig och din mikrofon ett generöst 200 ‘(60m) arbetsområde utan att förlora ljudkvaliteten.
 • PGXD4-mottagaren erbjuder 24-bitars / 48 kHz exakt ljud, erbjuder teknik för otroligt exakt ljud, automatiskt frekvensval och större tillförlitlighet tack vare dess verkliga digitala mångfald.
 • SM58-mikrofonen är legendarisk för sin otroliga förmåga att motstå missbruk som skulle förstöra andra mikrofoner. SM58 har inte bara hjälpt till att definiera ljudet av rock sång på scenen, det har också använts för att bygga scener och senare felfritt framförts med.
 • SM58-mikrofonen är världsberömd för sin distinkta övre mellanregistreringstopp som säkerställer ett begripligt, livligt ljud. Kroppspaketet har 26 dB ljudjustering
 • Passar perfekt en artisthand, balanserad för total komfort under långa spelningar. Frekvenssvaret är en smidig, vocal-skräddarsydd 50Hz-15kHz, och priset är ett fynd med tanke på dess förväntade livslängd.
 • PGXD2-sändaren har automatisk inställning, en multifunktions-LED-indikator och ger dig 8 timmars kontinuerlig användning på 2 AA-batterier.
 • PGXD4-mottagaren erbjuder 24-bitars / 48 kHz exakt ljud, erbjuder teknik för otroligt exakt ljud,
 • SM58-mikrofonen är legendarisk för sin otroliga förmåga att motstå missbruk som skulle förstöra andra mikrofoner.
 • SM58-mikrofonen är världsberömd för sin distinkta topp-mellanregister-topp som garanterar ett begripligt, livligt ljud.
 • Passar perfekt en artisthand, balanserad för total komfort under långa spelningar.
 • Det ger dig och din mikrofon ett generöst 200 ‘(60 m) arbetsområde utan att förlora ljudkvaliteten.
 • Frekvenssvaret är en jämn, vocal-skräddarsydd 50Hz-15kHz, och priset är ett fynd med tanke på dess förväntade livslängd.
 • SM58 har inte bara hjälpt till att definiera ljudet av rock sång på scenen, det har också använts för att bygga scener och senare felfritt framförts med.
 • Auto frekvensval och större tillförlitlighet tack vare dess verkliga digitala mångfald.

Fördelar

 • PGXD4-mottagaren erbjuder en 24-bitars / 48kHz-upplösning för otroligt exakt ljud, automatiskt frekvensval och större tillförlitlighet tack vare dess verkliga digitala mångfald.
 • Shure SM58-kardioidmikrofonen är legendarisk för sin otroliga förmåga att motstå missbruk som skulle förstöra någon annan mikrofon. Det är därför jag inte rekommenderade dess billigare kusin.
 • 900 MHz-funktionen håller dig fri från TV-signalstörningar.
 • Kunder har sagt att Scan & Sync installerar systemet direkt och exakt.

Nackdelar

 • Kunder har noterat att den har låg batteritid.
 • Kundrecensioner har klagat på feedbackproblem.

 

Sennheiser EW D1-835S Evolution Wireless Mic System

 • Enkelt – ew D1 konfigurerar sig automatiskt för att ge bra ljud. Fokusera på dina prestationer, inte på din utrustning!
 • Kraftfull – ew D1 skannar automatiskt och väljer den bästa frekvensen för drift. Om störningar upptäcks flyttar D1 sömlöst till en ny kanal.
 • Pålitlig – “Trådlöst länkskydd” eliminerar signalavbrott genom att kontinuerligt justera överföringseffekt och kanalval.
 • Detaljerat – kristallklart digitalt ljud med den berömda aptX Live-codecen. ew D1 erbjuder bred frekvensrespons, bra dynamik och låg latens
 • Hållbar – Robust, all metallkonstruktion, backas upp av omfattande 2 års garanti vid köp från en auktoriserad Sennheiser-återförsäljare!

Fördelar

 • TheD1 konfigurerar sig automatiskt för att ge bra ljud. Fokusera på dina prestationer, inte på din utrustning!
 • D1 skannar automatiskt och väljer den bästa frekvensen för drift. Det finns inget behov av att ställa in frekvensen manuellt. Om störningar upptäcks flyttar D1 sömlöst till en ny kanal.
 • Det kristallklara digitala ljudet med den berömda aptX Live-codecen. D1 erbjuder bred frekvensrespons, utmärkt dynamik och låg latens.
 • Den har en helt metallkonstruktion som gör den till en favorit bland musiker som gillar den gamla skolans känsla.

Nackdelar

 • Om din kyrka har många personer som använder Wi-Fi under tjänsten kan det orsaka en konflikt. Äldre Wi-Fi fungerar med samma frekvens som dessa mikrofoner.
 • Kunder har klagat på låg batterilivslängd

Bästa Lapel Mics

Shure BLX14 / PG85 trådlöst presentationssystem

 • Ingår: BLX4 trådlös mottagare; BLX1 bodypack-sändare; PG185 kardioidkondensator lavaliermikrofon med vindruta och slipsklämma
 • Ström- och batteristatus-LED
 • Justerbar förstärkningskontroll
 • Snabb och enkel matchning av frekvenser
 • 2 AA-batterier (ingår) ger upp till 14 timmars kontinuerlig användning
 • 91 fot (300 fot) räckvidd (siktlinje)

Fördelar

 • Du har snabb och enkel mottagningsfrekvensmatchning (grupp- och kanalvalsknappar).
 • Den har upp till 91 fot överföringsradie (siktlinje).
 • LED-indikatorer visar status för dina batterier. Fast rött betyder: “Batterinivå låg” (mindre än 1 timme kvar) Blinkande rött betyder: “Batterier döda” (byt batterier till sändaren)
 • Kunderna har sagt att den har mer volym än motsvarande Sennheiser trådlösa mikrofonsystem.

Nackdelar

 • Vissa kunder har rapporterat att systemet låter bra när man tränar men kämpar när det finns folkmassa. Detta kan bero på att Wi-Fi eller att systemet har låg signalstyrka.
 • Som det verkar med alla trådlösa mikrofonsystem klagar kunder på batteriets livslängd.

Du kommer att märka att resten av den trådlösa mikrofonen för kyrkogranskningar inte innehåller för- och nackdelar. Det beror på att systemen är identiska med de ovan som jag redan har granskat förutom den typ av trådlös mikrofon som medföljer systemet.

Jag ville inte tråka dig med att säga samma sak om och om igen, men jag ville göra det enkelt för dig att gå direkt till den typ av system som du letar efter. Det är därför jag gav dig en länk för att ta reda på mer information eller köpa den du behöver.

Sennheiser EW D1-ME2 Evolution Wireless D1 Digital Presenter System med ME2 rundstrålande mikrofon

 • Enkelt – ew D1 konfigurerar sig automatiskt för att ge bra ljud. Fokusera på dina prestationer, inte på din utrustning!
 • Kraftfull – ew D1 skannar automatiskt och väljer den bästa frekvensen för drift. Om störningar upptäcks flyttar D1 sömlöst till en ny kanal.
 • Pålitlig – “Trådlöst länkskydd” eliminerar signalavbrott genom att kontinuerligt justera överföringseffekt och kanalval.
 • Detaljerat – kristallklart digitalt ljud med den berömda aptX Live-codecen. ew D1 erbjuder bred frekvensrespons, bra dynamik och låg latens
 • Hållbar – Robust, all metallkonstruktion, backas upp av omfattande 2 års garanti vid köp från en auktoriserad Sennheiser-återförsäljare!

Bästa mikrofoner för headset

Shure BLX14 / SM31 trådlöst mikrofonsystem med SM31FH Fitness Headset-mikrofon

 • SM31FH-mikrofonen måste vara ansluten (kabelansluten) till body pack-sändaren; rekommenderar att du lägger kroppspaket i en bältespåse för att hålla svett borta om det används i fitnessapplikationer – Shure bältespåsen är modell WA570A
 • Inkluderar BLX4 trådlös mottagare, BLX1 body pack-sändare, SM31 fitness headsetmikrofon, strömförsörjning, klädklämma, vindrutor och användarhandbok
 • Visar ström- och batteristatus-LED
 • Justerbar förstärkningskontroll
 • Snabb och enkel matchning av frekvenser
 • 91 fot (300 fot) räckvidd (siktlinje)
 • Drivs med AA-batterier
 • Erbjuder en 24 MHz avstämningsbandbredd och upp till 12 kompatibla system per frekvensband (regionberoende)

 

Sennheiser Consumer Audio Handheld Wireless Microphone (EW D1-ME3)

 • Enkelt – ew D1 konfigurerar sig automatiskt för att ge bra ljud. Fokusera på dina prestationer, inte på din utrustning!
 • Kraftfull – ew D1 skannar automatiskt och väljer den bästa frekvensen för drift. Om störningar upptäcks flyttar D1 sömlöst till en ny kanal.
 • Pålitlig – “Trådlöst länkskydd” eliminerar signalavbrott genom att kontinuerligt justera överföringseffekt och kanalval.
 • Detaljerat – kristallklart digitalt ljud med den berömda aptX Live-codecen. ew D1 erbjuder bred frekvensrespons, bra dynamik och låg latens
 • Hållbar – Robust, all metallkonstruktion, backas upp av omfattande 2 års garanti vid köp från en auktoriserad Sennheiser-återförsäljare!

Slutliga rekommendationer

Båda dessa företag har fantastiska produkter. Allt beror på vilka musiker och ljudtekniker du föredrar om du ska gå med Sennheiser eller Shure. Min personliga åsikt är att om du inte har en stram budget, är det lämpligt att spendera extra hundra dollar för att få Sennheiser. Jag tror inte att du kommer att bli besviken.

Tja, där har du det. Jag är ingen expert, men jag är erfaren. Jag hoppas att jag har kunnat ge dig en lättförståelig guide för att köpa de bästa trådlösa mikrofonerna till kyrkan. Låt mig veta vad du valde. Jag vill se att jag hjälper människor.