Het huidige muzikale landschap is het afgelopen jaar aanzienlijk veranderd. Steeds meer muzikanten beginnen niet alleen thuis op te nemen, maar ook om muziekgerichte inhoud te creëren en uitvoeringen te streamen. Muzikanten als Matt Heafy van de metalband Trivium zijn naar streamingplatforms zoals Twitch gegaan om zijn fans live-optredens, lessen en zelfs Q en A te geven.

We merkten een verschuiving in trends waarbij meer USB-microfoons populair zijn bij de meeste mensen die niet van plan zijn een audio-interface te krijgen of liever met minder apparatuur werken. Standaard XLR-condensatormicrofoons bieden nog steeds betere opties en betere kwaliteit, aangezien de technologie van de vorige generatie wordt doorgesijpeld naar meer betaalbare niveaus. Technologie die 10 jaar geleden alleen beschikbaar was voor high-end microfoons, wordt nu algemeen aangetroffen in zelfs de meest budgetgerichte microfoons.

Deze snelle groei in interesse blijkt uit het feit dat deze editie van maart 2021 van de gids meer dan twee keer zoveel beoordeling- en recensiebronnen bevat als de vorige editie, die meer dan 31.000 bronnen telde.

Om de grote toename van gebruikersrecensies en veranderingen in het marktsentiment bij te houden, presenteren we u een bijgewerkte kijk op de beste condensatormicrofoons die u kunt krijgen voor minder dan $ 100.

De beste XLR-condensatormicrofoons onder de $ 100

Dit zijn condensatormicrofoons die gebruik maken van een traditionele XLR-aansluiting. Omdat condensatormicrofoons interne schakelingen gebruiken om het membraan te laten functioneren en signalen te verzenden, hebben ze fantoomvoeding nodig om te werken. De meeste moderne voorversterkers, mengpanelen en USB-adapters bieden fantoomvoeding.

MXL 770 cardioïde condensatormicrofoon

Op het moment van publicatie was dit de gelijkwaardige XLR-condensatormicrofoon onder de $ 100, samen met de Neat Microphones Worker Bee.

De MXL 770 is een rechttoe rechtaan werkpaardmicrofoon van studiokwaliteit voor een zeer betaalbare prijs.

Het beschikt over een 6 micron, 20 mm goudgesputterd diafragma en heeft een frequentierespons van 30Hz-20kHz.

Het heeft een mooi gebalanceerd geluid dat geweldig werkt voor bijna alles, of het nu zang of instrumenten zijn, zolang de SPL niet hoger is dan 137dB.

Kenmerken

 • Frequentiebereik: 30Hz – 20kHz
 • Polair patroon: cardioïde
 • Max SPL: 137 dB

Stroomvereisten: 48V fantoomvoeding (+/- 4V)

 • Beste voor: opname, voice-overs, podcasts

Voordelen

Hoewel sommige recensenten de voorkeur geven aan de duurdere MXL 990, blijft de MXL 770 het beter doen in de markt, zoals blijkt uit de aanhoudend hogere beoordelingen en het hogere verkoopvolume. Veel recensenten spreken veel over deze microfoon, waarbij ze specifiek wijzen op de kwaliteit, de prijs-kwaliteitverhouding en hoe hij veelzijdig genoeg is om met gewone instrumenten en geluidsbronnen te werken in thuisopnamesituaties.

Nadelen

Er waren zorgen over de duurzaamheid op lange termijn; Ze bevelen een zorgvuldige behandeling aan bij het verplaatsen of vervoeren van de microfoon.

Al met al

De markt blijft de MXL 770 begroeten als een van de beste budgetvriendelijke condensatormicrofoons, dus we raden hem ten zeerste aan, vooral voor thuisstudio-gebruik.

Nette microfoons Worker Bee

Op het moment van publicatie was dit de gelijkwaardige XLR-condensatormicrofoon van minder dan $ 100, samen met de MXL 770.

Nette microfoons is een relatieve nieuwkomer in de professionele audioscène. Opgericht door voormalige oprichters en senior leden van Blue Microphones, samen met veteranen uit de branche en nieuw talent.

De Worker Bee is een medium-diafragma, cardioïde patroon condensatormicrofoon gemaakt voor gebruik met hoge SPL geluidsbronnen.

Het beschikt over discrete, klasse A schakelingen, een interne shockmount (plus extra “imker” externe shockmount) houdt het omgaan met lawaai buiten de deur.

Kenmerken

 • Frequentiebereik: 20Hz-20kHz
 • Polair patroon: cardioïde
 • Max SPL: 145 dB

Stroomvereisten: fantoomvoeding 48V (+/- 4V)

 • Beste voor: vocale opname, instrumenten, orkest / koperblazers

Voordelen

De scherp geprijsde Worker Bee verbaasde veel gebruikers die hem uit nieuwsgierigheid kochten. Het wordt opgemerkt als een warme, maar helder klinkende microfoon die hoge SPL zonder vervorming aankan. Het bleek vrouwelijke vocalen, koperblazers en strijkerssecties zoeter te maken; evenals het geven van body aan drum overheads en kamermicrofoons als een stereopaar.

Nadelen

De externe shockmount is gepatenteerd en sommigen vonden dat sommige van hun eenheden niet veilig genoeg voelden om de microfoon op zijn plaats te houden.

Al met al

Als je op zoek bent naar een geweldige alleskunner met een tonaliteit die gewoonlijk schrille geluidsbronnen verzacht en body toevoegt aan donderende drums, dan heeft de Neat Microphones Worker Bee een plekje in je microfoonkast.

Blauwe Ember

De Blue Ember heeft een compacte vormfactor met een strak cardioïde polair patroon.

In de eerste plaats ontworpen voor streaming, maar ook even bedreven voor zang en voice-overs, heeft de Ember een aangepast zij-adres diafragma en een ietwat geschulpte middentonen voor een meer “open” geluid dat klaar is voor uitzending.

Kenmerken

 • Frequentiebereik: 38Hz-20kHz
 • Polair patroon: cardioïde
 • Max. SPL: 132 dB SPL

Stroomvereisten: fantoomvoeding 48V (+/- 4V)

 • Beste voor: voice-overs / vocale opname, podcast / streaming

Voordelen

Veel gebruikers prijzen de Ember vanwege zijn helderheid voor stemmen. Omdat het is ontworpen als een uitzendmicrofoon, klinken zang aanwezig zonder sissend te zijn. Anderen hielden van de slanke vormfactor, omdat het hun visie niet in de weg staat tijdens het streamen of het lezen van scripts en songteksten voor hen.

Nadelen

Heeft een popfilter of scherm nodig. Plosieven worden meestal benadrukt zonder.

Al met al

Voor streaming, stemopnames, zang en andere algemene opnametaken is de Blue Ember een helder klinkende, compacte microfoon die zijn werk goed doet.

De beste USB-condensatormicrofoons onder de $ 100

Dit zijn condensatormicrofoons met USB-connectiviteit, waardoor ze stroom van uw computer kunnen halen en opgenomen audio kunnen streamen voor directe opname. Deze zijn bedoeld voor directe opname op de computer en zijn ideaal voor muzikanten die een eenvoudige thuisstudio willen opzetten zonder dat een aparte audio-interface nodig is. USB-condensatormicrofoons zijn ontworpen om op een lager vermogen te werken in vergelijking met gewone condensatormicrofoons. Dit komt meestal tot uiting in een verschil in hun frequentiebereik en dynamisch bereik. Door het gemak van deze microfoons zijn ze van grote waarde voor het maken en opnemen van inhoud.

Blue Snowball iCE

Niet te verwarren met zijn gelijknamige broer, de iCE-versie van de Snowball by Blue heeft een vast cardioïde patroon in plaats van de originele meervoudige patroonfunctie van de sneeuwbal. Door deze weglating kan de Snowball iCE tegen een nog betaalbaardere prijs worden gepositioneerd dan zijn broer of zus.

De Blue Snowball iCE heeft een cardioïde richtingskarakteristiek, een statief voor op het bureau en een USB-kabel.

Specificaties:

 • Frequentiebereik: 40hz –18 kHz
 • Polair patroon: cardioïde
 • Bemonsteringsfrequentie: 44,1 / 48 kHz
 • Bitdiepte: 16 bit
 • Beste voor: thuisopname, podcasts, het maken van inhoud en streaming

Voordelen

Veel gebruikers merken de geweldige geluidskwaliteit op voor de prijs. Van streamers, podcasters, muzikanten en producers, de Snowball iCE krijgt evenveel lof voor zijn no-nonsense opzet en kwaliteit.

Nadelen

Er wordt opgemerkt dat de standaard dun is en ook weinig stabiliteit en bescherming biedt tegen per ongeluk omvallen. Een paar gebruikers hebben hun toevlucht genomen tot het monteren op een ophangarmsteun. Pops en plosieven worden gemakkelijk van dichtbij opgepikt en verschillende recensenten bevelen het gebruik van een apart popfilter aan.

Al met al

Voor de prijs is de Blue Snowball iCE een veilige keuze voor uw eerste USB condensor. Met zijn geluidskwaliteit zal het even duren voordat je de behoefte voelt om je setup te upgraden.

Mackie EM-91CU

93

De Mackie EM-91CU werd eind 2020 uitgebracht en is een USB-versie van de Element Series EM-91C condensatormicrofoon van het bedrijf. De Element-serie is ontworpen met het oog op geluidskwaliteit, duurzaamheid op lange termijn en onderhoudsgemak en betaalbaarheid.

Ontworpen als een “doe-het-allemaal” microfoon, vindt de EM91CU een balans tussen warmte en schittering voor alles van zang, akoestische gitaar en zelfs versterkte elektrische gitaar.

Het beschikt ook over ingebouwde Onyx-voorversterkercircuits voor een laag geluidsniveau en een hoog dynamisch bereik.

Kenmerken

 • Frequentiebereik: 20Hz-17kHz
 • Polair patroon: cardioïde
 • Max. SPL: 132 dB SPL
 • Stroomvereisten: 5V USB-voeding

Compatibiliteit apparaat / besturingssysteem: Klasse – compatibele USB, Windows 7 SP1 of hoger, Mac OS X 10.11 of hoger of hoger met USB 2.0

 • Bemonsteringsfrequentie: 48 kHz
 • Bitdiepte: 16-bits
 • Beste voor: thuisopname, zang, akoestische gitaar, lichte percussie, streaming, podcasting

Voordelen

Gebruikers ontdekten dat de EM-91CU uitblinkt in gesproken woord, voice-overs, podcasts en streaming. Het verbetert de meeste stemtypes met een subtiele laagfrequente harmonische boost die vrouwelijke vocalen body en autoriteit geeft aan diepere baritonstemmen.

Nadelen

Hoewel bekend is dat de microfoon sibilantie temt, vonden anderen dat sommige stemmen te modderig klonken en lage tonen nodig hadden om goed in de mix te klinken.

Al met al

De Mackie EM-91CU is een geweldige microfoon vanwege zijn duurzaamheid en rijk geluid. Koop het als je wat meer warmte in je zang wilt en de neiging hebt om sissende “s” en “f” -geluiden te benadrukken.

Samson C01U Pro

De Samson C01U Pro wordt geleverd met een groot (19 mm) intern schokbestendig diafragma en een hypercardioïde polair patroon dat zorgt voor een goede sonische detailopname en een goede onderdrukking van achtergrondgeluid.

Het wordt ook geleverd met een ingebouwde hoofdtelefoonversterker voor real-time monitoring zonder latentie.

Het is gehuisvest in een solide gegoten vormfactor met een zwaar maasrooster.

Kenmerken

 • Frequentiebereik: 20Hz – 18kHz
 • Polair patroon: Supercardiod
 • Max SPL: 130 dB
 • Fantoomvoeding: 5v USB

Compatibiliteit apparaat / besturingssysteem: Windows XP / Vista / Win 7 / Win 8 / Win10, Mac OS X 10.4.9 of hoger, iPad

 • Bemonsteringsfrequentie: 44,1 / 48 kHz
 • Bitdiepte: 16-bits
 • Beste voor: opnamestudio’s voor thuis, mobiele opname / veldopname, voice-overs, podcasts, streaming en het maken van inhoud.

Voordelen

Gebruikers omschrijven de C01U Pro als supergemakkelijk in gebruik en goed klinkend. Ze zijn blij dat niets het opnameproces ingewikkeld maakt, laad gewoon je DAW op, sluit hem aan en neem op. Er zijn veel berichten dat het goed werkt in verschillende muziekstijlen, zoals rap, rock en zelfs schreeuwen in metalstijl, en het heeft ook goed gewerkt bij het opnemen van akoestische instrumenten.

Nadelen

De meest voorkomende zorg betreft het monitoren van latentie, wat een deal-breaker kan zijn voor degenen die willen luisteren naar wat ze in realtime opnemen. Gelukkig wordt de microfoon geleverd met een ingebouwde hoofdtelefoonversterker, zodat u zonder vertraging kunt meeluisteren ten koste van het niet kunnen horen van de effecten die u toepast.

Al met al

Als je op zoek bent naar een microfoon waarmee je aan de slag kunt, terwijl hij veelzijdig en duidelijk genoeg is voor professionelere toepassingen, dan zal de C01U Pro je een lange weg banen voordat je een upgrade nodig hebt.

Rode NT-USB Mini

Op het moment van publicatie was dit de gelijkwaardige USB-condensatormicrofoon van minder dan $ 100, samen met de Blue Yeti Nano.

Niet te verwarren met de originele NT-USB, de Rode NT-USB Mini is het antwoord van Rode op de vraag naar een microfoon van studiokwaliteit in een compact, gemakkelijk te vervoeren formaat.

Oorspronkelijk ontworpen met podcasters, streamers en voice-overartiesten in gedachten, is de Rode NT-USB even bedreven in het opnemen van instrumenten en veldopnames.

Het beschikt ook over plug-and-play-functionaliteit en bewaking zonder latentie.

Kenmerken

 • Frequentiebereik: 20-20 kHz
 • Polair patroon: cardioïde
 • Max SPL: 121dB
 • Stroomvereisten: 5V USB-voeding
 • Compatibiliteit apparaat / besturingssysteem: Klasse-compatibele USB, Windows 10, Mac OS 10.10 of hoger met USB 2.0
 • Bemonsteringsfrequentie: 48 kHz
 • Bitdiepte: 24-bits
 • Beste voor: thuisopname, podcasts, het maken van inhoud en streaming

Voordelen

De NT-USB Mini wordt geprezen als een “alleskunner” -microfoon volgens verschillende positieve recensies. Gebruikers die de microfoon in eerste instantie kochten voor specifiek gebruik, zoals streaming, ontdekten dat ze ook instrumentopnamen van hoge kwaliteit konden krijgen. Sommigen waren zelfs geïnspireerd om voor het eerst een album te schrijven omdat de microfoon zo goed klonk.

Nadelen

Sommigen melden dat het apparaat uit de doos is beschadigd en helemaal niet werkt. Dit kan te wijten zijn aan onjuiste verzending en behandeling. We raden ten zeerste aan om alleen bij geverifieerde distributeurs te kopen.

Al met al

Er is niets dat de NT-USB Mini niet kan. Zelfs nu nog ontdekken steeds meer gebruikers creatieve manieren om deze kleine microfoon te gebruiken. Als je een USB-microfoon wilt die in staat is om veel verschillende scenario’s voor gebruiksscenario’s aan te kunnen met geweldige resultaten, dan is de NT-USB Mini een geweldige keuze.

Blauwe Yeti Nano

Op het moment van publicatie was dit de gelijkwaardige USB-condensatormicrofoon van minder dan $ 100, samen met de Rode NT-USB Mini.

De Blue Yeti Nano is meer dan alleen een kleine versie van zijn grotere tegenhanger. In plaats van compromissen te sluiten met een digitaal algoritme gebaseerd polaire patronen, gebruikt de Yeti Nano twee afzonderlijke capsules om cardioïde en omni polaire patronen te bieden.

Het beschikt over een hoofdtelefoonuitgang en een multifunctionele knop voor microfoonversterking, hoofdtelefoonuitgang en functioneert als een mute-schakelaar.

Kenmerken

 • Frequentiebereik: 20-20 kHz

Polair patroon: cardioïde en omni (selecteerbaar)

 • Max SPL: 120dB
 • Stroomvereisten: 5V USB-voeding
 • Compatibiliteit apparaat / besturingssysteem: Klasse-compatibele USB, Windows 10, Mac OS 10.10 of hoger met USB 2.0
 • Bemonsteringsfrequentie: 48 kHz
 • Bitdiepte: 24-bits
 • Beste voor: podcasts, contentcreatie, streaming, zang en voice-overs.

Voordelen

Gebruikersrecensies merken op dat het hebben van twee selecteerbare polaire patronen in zo’n klein apparaat een uitkomst is voor interviews, veldopnames, repetitie-opnames en dialoog. Gebruikers merken op dat de Yeti Nano vooral de “uitzendgeluidsignatuur” van zijn grotere tegenhanger goed overbrengt.

Nadelen

Sommige gebruikers wilden een aparte knop voor het aanpassen van de versterking in plaats van de multifunctionele knop.

Al met al

Als je het geluid van de originele Yeti leuk vindt en altijd al een USB-versie wilde hebben voor onderweg, of als het de eerste keer is dat je een condensatormicrofoon koopt en geen aparte audio-interface wilt, dan is de Blue Yeti Nano dat zeker een goede keuze.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een budget condensatormicrofoon

Als u niet al te bekend bent met goedkope condensatormicrofoons, lees dan hieronder om u te helpen beslissen welke microfoon u moet kopen.

 • Diafragma-afmeting en geluidsdrukbehandeling

Condensatormicrofoons worden vaak geleverd met grote diafragma’s en vangen meer details van de geluidsbron op. Ze werken ook goed met verschillende instrumenten. Voor toepassingen met een hoge SPL (Sound Pressure Level), zoals het opnemen van drumkits, blaasinstrumenten of gitaarversterkers, zijn degenen met kleinere diafragma’s meer ideaal. Cardioïde microfoons met klein membraan zijn ideaal voor toepassingen met hoge SPL omdat ze bestand zijn tegen hoge volumes. Microfoons met een groot diafragma reproduceren meer details, maar kunnen ook ongewenste reflecties opvangen en vervormen wanneer het diafragma wordt overbelast met niveaus die het maximum van de microfoon overschrijden.

Onlangs zijn er steeds meer “medium-diafragma-microfoons” populairder geworden. Deze zijn meestal te vinden op compacte ontwerpen of USB-condensatormicrofoons. Ze hebben meestal minder lage frequentie-uitbreiding dan condensors met groot membraan, maar bieden een compacter silhouet. Dit is handig voor de zichtbaarheid van het scherm tijdens het streamen of voor het lezen van scripts en tekstbladen.

 • Onderdrukking van polair patroon en achtergrondruis

Voor opname van één instrument en vocale opnames is het cardioïde polaire patroon ideaal vanwege zijn ruisonderdrukkingsvermogen. Dit patroon legt alles voor de capsule vast en verwerpt achtergrondgeluid van de achterkant en zijkanten. Omnidirectionele en figuur 8-patronen zijn handig voor het vastleggen van meerdere instrumenten en geluidsbronnen. Dit betekent ook dat achtergrondgeluid naar binnen kan sijpelen, dus overweeg eerst de juiste plaatsing en de akoestiek van de locatie. Sommige budgetmicrofoons worden geleverd met polaire patroonwisseling, zodat u kunt schakelen tussen cardioïde, omnidirectioneel, figuur 8 en meer. Deze veelzijdige microfoons geven u meer waar voor uw geld, maar zijn kwetsbaarder vanwege de bewegende onderdelen.

 • USB versus XLR

De grootste overwegingen tussen USB en XLR zijn gemak en upgraden. Het hebben van een USB-condensator is handiger omdat je geen XLR-kabels en een audio-interface nodig hebt om aan de slag te gaan. Dit is geweldig voor degenen die onderweg zijn of voor degenen die een minimale installatie willen. Het nadeel is dat je een nieuwe USB-microfoon moet kopen om te upgraden. U kunt geen hardwarematige vocale effecten gebruiken met een USB-microfoon.

Hoewel XLR-microfoons onvermijdelijk een interface en kabels nodig hebben, zijn ze flexibeler met betrekking tot routing en upgradepaden. De meeste XLR-condensatormicrofoons presteren ook beter dan vergelijkbare geprijsde USB-microfoons. Als je plannen hebt om je studio in de toekomst te upgraden, zijn er geen belemmeringen voor het gebruik van een XLR-microfoon.

USB-microfoons halen hun stroom uit uw computer of tablet. Dit kan soms problemen veroorzaken als uw apparaat niet genoeg stroom kan leveren (een veelvoorkomend probleem op de iPad). USB-poorten aan de voorkant van veel computers hebben minder spanning en stroom dan poorten die rechtstreeks op het moederbord zijn aangesloten. Onvoldoende of inconsistente stroom kan storingen of schade veroorzaken. Dit kan er ook voor zorgen dat de batterij van uw apparaat leeg raakt. Als dit gebeurt, hebt u een USB-hub met voeding nodig. XLR-condensatormicrofoons halen hun elektriciteit uit fantoomvoeding, meestal van mengtafels of audio-interfaces.

 • Fantoomvoeding

Condensatormicrofoons die via XLR werken, hebben een stroombron nodig die meestal afkomstig is van een stand-alone voorversterker, mengtafel of audio-interface. In ons onderzoek zijn we gebruikers tegengekomen die ten onrechte dachten dat een XLR-naar-USB-kabel voldoende was om deze microfoons van stroom te voorzien. Condensatormicrofoons hebben tot 48 V stroom nodig, terwijl een USB-poort slechts ongeveer 5 V kan uitvoeren. USB-condensatormicrofoons hebben verschillende schakelingen, zoals een laadpomp om de spanning die door de microfoon loopt te verhogen. Als je een condensatormicrofoon met een XLR-aansluiting aanschaft, zorg dan voor een voorversterker of ingang met een schakelaar voor fantoomvoeding. Als je geen audio-interface hebt, hebben we een gids gemaakt voor het kiezen van de beste USB-audio-interfaces – 4/8/16 kanalen.

 • Problemen met de USB-voeding van de iPad

Op het moment dat deze uitrustingsgids werd geschreven, beperkt iOS de stroom die kan worden gebruikt om USB-apparaten van stroom te voorzien. Dit kan ertoe leiden dat een USB-microfoon helemaal niet werkt op de iPad, of vaker zal de microfoon werken, maar zodra je een koptelefoon aansluit, zal hij te veel stroom verbruiken en zal de iPad de stroom volledig uitschakelen. Mogelijk moet u extra stroom leveren via een Powered USB Hub om deze problemen op te lossen.

Budget Condensator Microfoon Selectie Methodologie

De eerste editie is in 2015 gepubliceerd en de laatste editie is op 27 maart 2021 gepubliceerd.

We hebben gekeken naar populaire en hoog gewaardeerde condensatormicrofoons in de prijsklasse onder de $ 100 en om ervoor te zorgen dat u de microfoons die in deze gids worden aanbevolen gemakkelijk kunt kopen, hebben we alleen gekeken naar de microfoons die algemeen verkrijgbaar zijn bij in de VS gevestigde retailers. Voor deze editie van 2021 is het aantal recensie- en beoordelingsbronnen verdubbeld ten opzichte van de vorige editie. We verzamelden meer dan 70.000 relevante recensie- en beoordelingsbronnen en kwamen met een shortlist van 29 condensatormicrofoons – je kunt ze allemaal bekijken in de Music Gear Database. Deze beoordelingsbronnen werden vervolgens verwerkt door het Gearank-algoritme om de beoordelingsscores van 100 te geven die we hebben gebruikt om de microfoons te rangschikken op basis van hun XLR- of USB-verbindingstype. Lees hoe Gearank werkt voor meer informatie over onze methoden.