Het vinden van de beste draadloze microfoons voor de kerk kan een hele klus zijn. Vooral voor pastors of leiders die geen musicus of geluidstechnicus zijn. Weten welke het beste klinkt in gebedshuizen, werken zonder CB-gebabbel, plof en gesis in verlegenheid te brengen, en alle andere problemen die met draadloze systemen gepaard gaan, kan een beetje overweldigend zijn.

Als je dit artikel eenmaal hebt gelezen, heb je hopelijk een beter idee welk draadloos microfoonsysteem je nodig hebt voor je kerk of organisatie en welk het meest eenvoudig te gebruiken is voor je vrijwilligers die het geluidssysteem gebruiken.

Sennheiser Vs. Shure

In de vroege jaren 50 ontwikkelden de Shure Brothers het eerste draadloze microfoonsysteem voor artiesten. Het heette de Vagabond. Het had een onvoldoende signaalafstand van ongeveer 15 voet.

In 1957 creëerde een Duits bedrijf genaamd Lab W, dat later Sennheiser zou worden, een draadloos systeem dat 90 meter kon verzenden.

Toen ik voor het eerst professioneel begon op te treden in de jaren 80 was de conventionele wijsheid dat Shure het ruige werkpaard in de muziekindustrie was en dat Sennheiser de keuze van de elites was. Sennheiser-microfoons waren high-end maar niet zo duurzaam.

Omdat Sennheiser zich echter heeft verdiept in de gemiddelde en lagere prijzen, zijn de verschillen tussen de twee niet zo uitgesproken als ze ooit waren. Als je naar de verschillende muzikantenforums gaat, zul je zien dat de meningen over Sennheiser vs. Shure zo overvloedig zijn als oksels.

Het komt erop neer dat zowel Sennheiser als Shure uitstekend werk zullen leveren voor uw kerk. Als je echter geen problemen wilt hebben met de muzikanten in je kerk, vraag ze dan aan welke ze de voorkeur geven.

Ik ga alleen draadloze microfoonsystemen van Sennheiser of Shure aanbevelen voor uw kerk. Er zijn andere ‘goedkopere’ alternatieven die er zijn, maar eerlijk gezegd wil je op dit gebied zelf niet ‘goedkoop’ zijn.

Niets is zo gênant als een punt te maken dat God communiceert met Zijn volk en ineens hoor je “Brekerbreker één negen. Kun je me de 20 geven van het Walmart-distributiecentrum? ”

Soorten draadloze microfoonsystemen

Marifoon Vs. UHF draadloze microfoonsystemen

Bijna elk type draadloos microfoonsysteem werkt met een van de twee frequenties. VHF (zeer hoge frequentie) of UHF (ultrahoge frequentie)

Herinner je je de dagen van tv-uitzendingen vóór de kabel nog? Je had kanalen 2-13. Dat waren VHF. Kanalen 14-99 waren UHF.

Historisch gezien waren UHF-zenders de zenders met een hogere prijs, en de VHF was de onderkant. Ze hadden een langere transmissieafstand en hadden minder tv-storing. Er zijn echter enkele kanttekeningen bij dit voordeel.

Terwijl onze mediatechnologie verandert, verandert ook de manier waarop we signalen verzenden. UHF-frequenties worden aangewezen voor openbare veiligheidskanalen en digitale televisie-uitzendingen. Als gevolg hiervan wordt de UHF-band steeds drukker.

Ook wordt het hogere deel van het UHF-spectrum (boven 900Mhz) gebruikt voor garagedeuropeners, draadloze telefoons en hamradio. Dit kan veel storing veroorzaken met uw draadloze microfoonsysteem. Er zijn echter enkele oplossingen voor deze storing waarover ik het zal hebben als ik de essentiële kenmerken bespreek.

Analoog Vs. Digitale draadloze microfoonsystemen

De meeste draadloze analoge systemen gebruiken een proces dat ‘companding’ wordt genoemd. Companding (soms compansion genoemd) is een methode om de schadelijke effecten van een kanaal met een beperkt dynamisch bereik te verzachten. De naam is een combinatie van de woorden comprimeren en uitbreiden.

Ze comprimeren het signaal bij verzending vanaf de microfoon en breiden het vervolgens weer uit naar het oorspronkelijke signaal bij de ontvanger. Een ander circuit wordt gebruikt om de ruis in het signaal weg te filteren. Daarom wordt het niet aanbevolen om componenten van verschillende fabrikanten en mogelijk zelfs dezelfde fabrikant maar oudere of verschillende systemen te mixen en matchen.

Digitale draadloze microfoonsystemen zetten het audiosignaal dat door de microfoon wordt opgevangen om in een digitale bitstroom in de zender en sturen dat digitale signaal naar de ontvanger. De ontvanger zet die bitstream vervolgens om in een audiosignaal.

Het belangrijkste voordeel van digitaal gaan is dat het de noodzaak voor companding en het filteren van interferentie elimineert. Het enige dat de ontvanger oppikt, zijn digitale enen en nullen. Ik geloof niet dat je enig verschil in geluidskwaliteit zult merken.

Draadloze microfooncomponenten

Elk draadloos microfoonsysteem heeft twee componenten. Zij zijn de zender en ontvanger. Wat varieert, is het type microfoon dat u gebruikt.

Handheld microfoonzenders

Bij alle handmicrofoons is de zender in de microfoon ingebouwd. Zoals bij alle microfoons, kunt u ook het type microfoon variëren. U kunt dynamische microfoons hebben, condensatormicrofoons, unidirectioneel, omnidirectioneel, en de lijst gaat maar door.

Er zijn nu zelfs zenders die aan het uiteinde van een gewone xlr-microfoon kunnen worden bevestigd en die microfoon in een draadloze microfoon kunnen worden omgezet.

Bodypack draadloze zenders

Deze draadloze zenders klemmen aan je kleding of gitaarband, of kunnen zelfs in je broekzak of binnenzak van je jasje worden gestopt. Ze kunnen worden gebruikt met lavamicrofoons (lavalier, revers) of met instrumentmicrofoons.

Lav Microfoons

Lavalier-microfoons worden ook wel reversmicrofoons genoemd. Ze zullen aan uw kleding klemmen. Veel predikanten en openbare sprekers gebruiken dit type microfoon evenals tv-persoonlijkheden op nieuwszenders.

Headset microfoons

Headset-microfoons worden meestal gebruikt voor zang. De meeste muzikanten, hoofdzangers en aanbiddingsleiders gebruiken deze microfoons. Steeds meer voorgangers beginnen deze microfoons ook te gebruiken, omdat ze een betere geluidskwaliteit geven dan een reversmicrofoon.

Draadloze handheld zangmicrofoons

Een draadloze handheld zangmicrofoon is precies hoe hij klinkt. Net als uw normale handmicrofoon is deze microfoon ontworpen om te worden gebruikt voor zang. Voornamelijk zingen, maar kan ook worden gebruikt om te prediken of te spreken.

Draadloze instrumentmicrofoons

Er zijn ook clip-on instrumentmicrofoons die op dezelfde manier werken en bodypacks voor instrumentaansluitingen die op een elektrische gitaar of basgitaar kunnen worden aangesloten.

Deze worden de favoriet van aanbiddingsbands over de hele wereld vanwege de vrijheid die ze brengen.

Belangrijke functies van draadloze ontvangers

Het doel van een draadloos microfoonsysteem is om u dezelfde audiokwaliteit te geven als een bekabeld systeem, maar de vrijheid te krijgen dat u niet aan de draad vastzit. U wilt ook dat het voor uw vrijwilligers gemakkelijk te gebruiken is.

Dus je wilt aandacht besteden aan …

 • Zijn dynamisch bereik (het bereik tussen de laagste frequenties die het uw zangbodem geeft, tot de hoogste.
 • De afstand die het aflegt zonder signaal te verliezen.
 • Zijn vermogen om interferentie uit te filteren en een stabiel signaal te behouden.

Met die dingen in gedachten, wil je deze functies bekijken.

Diversiteitsschakelingen

U wilt dat uw ontvanger signalen kan schakelen zonder dat het geluid wegvalt. Je wilt dat het de mogelijkheid heeft om ‘divers’ te zijn. Een gemakkelijke manier om te bepalen of een ontvanger verschillende schakelingen heeft, is of deze al dan niet twee antennes heeft. Dit is geen vaste regel, dus zorg ervoor dat het twee radio-ontvangermodules heeft.

Wat er gebeurt met diverse schakelingen, is dat de ontvanger altijd controleert welk signaal het krachtigst is. Het schakelt tussen de radio-ontvangermodule met het meeste signaal.

Als u uw systeem nu op één plek gaat gebruiken, zoals een kerk of vergaderzaal, dan is dit lang niet zo belangrijk als wanneer u mobiel gaat worden met uw draadloze microfoonsysteem. Als je geen controle hebt over waar objecten zich bevinden, kan dat het signaal blokkeren, dit is belangrijk.

Frequentie behendigheid

Als u uw draadloze systeem in een stad of dorp van welke omvang dan ook gaat gebruiken, dan is dit belangrijk. Je moet een frequentie kunnen kiezen die niet voor andere dingen wordt gebruikt.

Hetzelfde geldt als u meerdere draadloze microfoons gebruikt. U moet voor elke microfoon verschillende frequenties kunnen kiezen.

Alleen als u uw systeem gaat gebruiken in een landelijke kerk of landhuis en slechts één draadloze microfoon gebruikt, wordt dit overbodig?

Displays

Om het uw vrijwilligers gemakkelijk te maken, moet u naar de displays van uw draadloze microfoonontvanger kijken. Het moet de signaalsterkte, het gebruikte frequentiekanaal en indien mogelijk de batterijsterkte weergeven. (Niet alle lagere microfoonsystemen hebben deze mogelijkheid)

Het moet goed verlicht en gemakkelijk te lezen zijn. Het moet groot genoeg zijn zodat uw geluidsploeg het kan zien en in één oogopslag de informatie kan krijgen die ze nodig hebben.

Vragen die u zichzelf moet stellen bij het kopen van de beste draadloze microfoons voor de kerk

Waar worden uw draadloze microfoons en ontvangers geplaatst?

Kijk, voordat u uw draadloze microfoons koopt, waar ze zullen worden geplaatst. Zijn er obstakels zoals pilaren, muren of andere apparatuur die de zichtlijn tussen uw microfoons en uw ontvangers blokkeren? Als dat zo is, dan heb je iets met diverse schakelingen nodig.

Waar bent u van plan uw systeem te gebruiken?

Voor sommigen lijkt dit misschien een goed idee, maar niet alle kerken zijn gelijk en niet iedereen zal het systeem exclusief gebruiken voor een kerkelijke setting. Sommige kerken zijn nog in de plantfase en worden elke zondag in een gehuurde faciliteit opgetrokken en afgebroken. Ze hebben een gemakkelijke installatie nodig. Je weet nooit of je langdurig in die voorziening verblijft of dat je meerdere keren gaat verhuizen voordat je een vaste locatie hebt.

U moet zich dus afvragen of u dit slechts op één locatie gaat gebruiken. Zo ja, dan zijn uw behoeften eenvoudig. Je hebt een systeem nodig dat verschillende frequentiekanalen kan kiezen, zodat je geen storing krijgt van de lokale tv-zenders. U kunt ook een systeem overwegen dat in een rek kan worden gemonteerd. Op die manier neemt het minder ruimte in beslag als het geschikt is voor rackmontage.

Als je je moet aanpassen omdat je locaties kunt verplaatsen, dan heb je een systeem nodig dat frequentie-flexibel is.

Hoeveel draadloze microfoons gaat u gebruiken?

Als je antwoord één is, hoef je je geen zorgen te maken dat je meer dan één kanaal kunt ontvangen. Als u van plan bent er meer dan één te gebruiken, heeft u iets nodig dat meerdere signalen van verschillende microfoons accepteert. U kunt een systeem overwegen met automatische frequentieafstemming.

Nogmaals, ik zou je willen aanmoedigen om over de toekomst na te denken. Misschien gebruik je er nu nog maar één, maar zie je jezelf in de toekomst overschakelen op een volledig draadloos systeem? Dat zou leuk zijn, en het is iets waar ik naar kijk in onze toekomst, aangezien ik de dag van bedrade systemen langzaam zie afnemen.

De beste draadloze microfoons voor de kerk

Beste handmicrofoons

Shure PGXD24 / SM58-X8 draadloos microfoonsysteem

 • De PGXD2-zender is voorzien van automatische configuratie, een multifunctionele LED-indicator en biedt u 8 uur continu gebruik op 2 AA-batterijen. Het geeft u en uw microfoon een royaal bereik van 200 ‘(60 m) zonder verlies van audiokwaliteit.
 • De PGXD4-ontvanger biedt 24-bit / 48 kHz nauwkeurig geluid, biedt technologie voor ongelooflijk nauwkeurig geluid, automatische frequentieselectie en grotere betrouwbaarheid dankzij zijn echte digitale diversiteit.
 • De SM58-microfoon is legendarisch vanwege zijn griezelige vermogen om misbruik te weerstaan ​​dat andere microfoons zou vernietigen. De SM58 heeft niet alleen geholpen om het geluid van rockzang op het podium te definiëren, het is ook gebruikt om podia te bouwen en later feilloos mee uitgevoerd.
 • De SM58-microfoon is wereldberoemd vanwege zijn kenmerkende aanwezigheidspiek in de bovenste en middentonen die zorgt voor een verstaanbaar, levendig geluid. De bodypack heeft 26 dB audioversterkingsaanpassing
 • Past perfect in de hand van een artiest, uitgebalanceerd voor totaal comfort tijdens lange optredens. De frequentierespons is een soepele, vocale 50Hz-15kHz, en de prijs is een koopje gezien de levensverwachting.
 • De PGXD2-zender is voorzien van automatische configuratie, een multifunctionele LED-indicator en biedt u 8 uur continu gebruik op 2 AA-batterijen.
 • De PGXD4-ontvanger biedt 24-bit / 48 kHz nauwkeurig geluid, biedt technologie voor ongelooflijk nauwkeurig geluid,
 • De SM58-microfoon is legendarisch vanwege zijn griezelige vermogen om misbruik te weerstaan ​​dat andere microfoons zou vernietigen.
 • De SM58-microfoon is wereldberoemd vanwege zijn kenmerkende aanwezigheidspiek in het midden- en bovenbereik die een verstaanbaar, levendig geluid garandeert.
 • Past perfect in de hand van een artiest, uitgebalanceerd voor totaal comfort tijdens lange optredens.
 • Het geeft u en uw microfoon een royaal bereik van 200 ‘(60 m) zonder verlies van audiokwaliteit.
 • De frequentierespons is een soepele, vocale 50Hz-15kHz, en de prijs is een koopje gezien de levensverwachting.
 • De SM58 heeft niet alleen geholpen om het geluid van rockzang op het podium te definiëren, het is ook gebruikt om podia te bouwen en later feilloos mee uitgevoerd.
 • Automatische frequentieselectie en grotere betrouwbaarheid dankzij de echte digitale diversiteit.

Voordelen

 • De PGXD4-ontvanger biedt een resolutie van 24 bit / 48 kHz voor ongelooflijk nauwkeurig geluid, automatische frequentieselectie en grotere betrouwbaarheid dankzij zijn echte digitale diversiteit.
 • De Shure SM58 cardioïde microfoon is legendarisch vanwege zijn griezelige vermogen om het misbruik te weerstaan ​​dat elke andere microfoon zou vernietigen. Daarom heb ik zijn goedkopere neef niet aanbevolen.
 • De werking van 900 MHz houdt u vrij van storingen in het tv-signaal.
 • Klanten hebben gezegd dat de Scan & Sync het systeem direct en nauwkeurig instelt.

Nadelen

 • Klanten hebben opgemerkt dat de batterij bijna leeg is.
 • Klantrecensies hebben geklaagd over feedbackproblemen.

 

Sennheiser EW D1-835S Evolution Draadloos Microfoonsysteem

 • Eenvoudig – ew D1 configureert zichzelf automatisch om geweldig geluid te leveren. Concentreer u op uw prestaties, niet op uw uitrusting!
 • Krachtig – ew D1 scant automatisch en selecteert de beste frequentie voor gebruik. Als er interferentie wordt gedetecteerd, gaat D1 naadloos over naar een nieuw kanaal.
 • Betrouwbaar – “Wireless link protection” elimineert signaaluitval door het zendvermogen en kanaalselectie continu aan te passen.
 • Gedetailleerd – kristalhelder digitaal geluid, met de bekende aptX Live-codec. ew D1 biedt een brede frequentierespons, geweldige dynamiek en lage latentie
 • Duurzaam – Robuuste, volledig metalen constructie, ondersteund door een uitgebreide garantie van 2 jaar bij aankoop bij een geautoriseerde Sennheiser-dealer!

Voordelen

 • TheD1 configureert zichzelf automatisch om geweldig geluid te leveren. Concentreer u op uw prestaties, niet op uw uitrusting!
 • De D1 scant automatisch en selecteert de beste frequentie voor gebruik. Het is niet nodig om de frequentie handmatig in te stellen. Als er interferentie wordt gedetecteerd, gaat D1 naadloos over naar een nieuw kanaal.
 • Het kristalheldere digitale geluid, met de bekende aptX Live-codec. De D1 biedt een brede frequentierespons, uitstekende dynamiek en lage latentie.
 • Het heeft een volledig metalen constructie waardoor het een favoriet is van muzikanten die houden van het ouderwetse gevoel.

Nadelen

 • Als er in uw kerk veel mensen Wi-Fi gebruiken tijdens de dienst, kan dit een conflict veroorzaken. Oudere wifi werkt op dezelfde frequentie als deze microfoons.
 • Klanten hebben geklaagd over een lage batterijduur

Beste reversmicrofoons

Shure BLX14 / PG85 draadloos presentersysteem

 • Inbegrepen: BLX4 draadloze ontvanger; BLX1 bodypack-zender; PG185 cardioïde condensator lavalier microfoon met windkap en dasspeld
 • Stroom- en batterijstatus-LED
 • Instelbare versterkingsregeling
 • Snelle en gemakkelijke frequentie-aanpassing
 • 2 AA-batterijen (meegeleverd) bieden tot 14 uur continu gebruik
 • 300 voet (91 m) werkbereik (gezichtslijn)

Voordelen

 • U kunt snel en eenvoudig de frequentie van de ontvanger afstemmen (groeps- en kanaalkeuzetoetsen).
 • Het beschikt over een transmissieradius tot 91 m (zichtlijn).
 • LED-indicatoren vertellen u de status van uw batterijen. Continu rood betekent: “Batterij bijna leeg” (minder dan 1 uur resterend) Rood knipperend betekent: “Batterijen leeg” (vervang de batterijen om de zender opnieuw van stroom te voorzien)
 • Klanten hebben gezegd dat het meer volume heeft dan het gelijkwaardige draadloze microfoonsysteem van Sennheiser.

Nadelen

 • Sommige klanten hebben gemeld dat het systeem geweldig klinkt tijdens het oefenen, maar het moeilijk heeft als er een menigte is. Dit kan worden veroorzaakt doordat wifi of het systeem een ​​lage signaalsterkte heeft.
 • Zoals het lijkt met alle draadloze microfoonsystemen, klagen klanten over de levensduur van de batterij.

U zult merken dat de rest van de draadloze microfoon voor kerkrecensies geen voor- en nadelen heeft. Dat komt omdat de systemen identiek zijn aan die hierboven die ik al heb besproken, behalve het type draadloze microfoon dat bij het systeem wordt geleverd.

Ik wilde je niet vervelen door steeds weer hetzelfde te zeggen, maar ik wilde het je wel gemakkelijk maken om direct naar het type systeem te gaan dat je zoekt. Daarom heb ik je een link gegeven om meer informatie te vinden of om degene aan te schaffen die je nodig hebt.

Sennheiser EW D1-ME2 Evolution Wireless D1 Digital Presenter System met ME2 omnidirectionele clip-on microfoon

 • Eenvoudig – ew D1 configureert zichzelf automatisch om geweldig geluid te leveren. Concentreer u op uw prestaties, niet op uw uitrusting!
 • Krachtig – ew D1 scant automatisch en selecteert de beste frequentie voor gebruik. Als er interferentie wordt gedetecteerd, gaat D1 naadloos over naar een nieuw kanaal.
 • Betrouwbaar – “Wireless link protection” elimineert signaaluitval door het zendvermogen en kanaalselectie continu aan te passen.
 • Gedetailleerd – kristalhelder digitaal geluid, met de bekende aptX Live-codec. ew D1 biedt een brede frequentierespons, geweldige dynamiek en lage latentie
 • Duurzaam – Robuuste, volledig metalen constructie, ondersteund door een uitgebreide garantie van 2 jaar bij aankoop bij een geautoriseerde Sennheiser-dealer!

Beste headset-microfoons

Shure BLX14 / SM31 Draadloos Microfoonsysteem met SM31FH Fitness Headset Microfoon

 • De SM31FH-microfoon moet worden aangesloten (bedraad) op de body pack-zender; raad aan om de lichaamspakking in een heuptasje te doen om zweet weg te houden bij gebruik in fitnesstoepassingen – het Shure heuptasje is model WA570A

Inclusief BLX4 draadloze ontvanger, BLX1 body pack-zender, SM31 fitness headset-microfoon, voeding, kledingclip, windschermen en gebruikershandleiding

 • Geeft stroom- en batterijstatus-LED weer
 • Instelbare versterkingsregeling
 • Snelle en gemakkelijke frequentie-aanpassing
 • 300 voet (91 m) werkbereik (gezichtslijn)
 • Aangedreven met AA-batterijen

Biedt een afstemmingsbandbreedte van 24 MHz en tot 12 compatibele systemen per frequentieband (afhankelijk van de regio)

 

Sennheiser Consumer Audio Handheld Wireless Microfoon (EW D1-ME3)

 • Eenvoudig – ew D1 configureert zichzelf automatisch om geweldig geluid te leveren. Concentreer u op uw prestaties, niet op uw uitrusting!
 • Krachtig – ew D1 scant automatisch en selecteert de beste frequentie voor gebruik. Als er interferentie wordt gedetecteerd, gaat D1 naadloos over naar een nieuw kanaal.
 • Betrouwbaar – “Wireless link protection” elimineert signaaluitval door het zendvermogen en kanaalselectie continu aan te passen.
 • Gedetailleerd – kristalhelder digitaal geluid, met de bekende aptX Live-codec. ew D1 biedt een brede frequentierespons, geweldige dynamiek en lage latentie
 • Duurzaam – Robuuste, volledig metalen constructie, ondersteund door een uitgebreide garantie van 2 jaar bij aankoop bij een geautoriseerde Sennheiser-dealer!

Laatste aanbevelingen

Beide bedrijven hebben geweldige producten. Het hangt allemaal af van de voorkeur van uw muzikanten en geluidstechnici of u voor Sennheiser of Shure kiest. Mijn persoonlijke mening is dat, tenzij je een krap budget hebt, het raadzaam is om de extra honderd dollar of zo uit te geven om de Sennheiser te krijgen. Ik denk niet dat je teleurgesteld zult zijn.

Nou, daar heb je het. Ik ben geen expert, maar wel ervaren. Ik hoop dat ik je een gemakkelijk te begrijpen gids heb kunnen geven voor het kopen van de beste draadloze microfoons voor de kerk. Laat me weten wat je hebt gekozen. Ik wil zien dat ik mensen help.